Satellittfoto: Kina bygger fullskalamodeller av amerikanske krigsskip

Dette satellittbildet publisert av Maxar Technologies 8. november 2021 viser en jernbaneterminal og en mållagringsbygning i Ruoqiang fylke i Taklamakan-ørkenen, Kinas vestlige Xinjiang-region 8. oktober 2021.
Dette satellittbildet publisert av Maxar Technologies 8. november 2021 viser en jernbaneterminal og en mållagringsbygning i Ruoqiang fylke i Taklamakan-ørkenen, Kinas vestlige Xinjiang-region 8. oktober 2021. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina har bygget det som ser ut til å være fullskalakopier av amerikanske krigsskip, blant annet et hangarskip, viser satellittbilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge satellittbildene, som ble tatt av Maxar Technologies i forrige måned og sendt til nyhetsbyrået AFP søndag, kan man se konturene av store amerikanske marinefartøy i Taklamakan-ørkenen i Xinjiang-regionen vest i Kina.

Minst én av strukturene er utformet som et hangarskip som ser ut til å være bygget etter modell av et amerikansk hangarskip fra 2019.

Etterretningsselskapet AllSource Analysis opplyser at området der modellene er plassert, har vært brukt til uttesting av raketter.

Talsmannen for Kinas utenriksdepartement, Wang Wenbin, fikk mandag spørsmål om bildene. Han svarte at han ikke hadde kjennskap til saken.