Erdogan dropper klimatoppmøtet i Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet i Glasgow.
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet i Glasgow. Foto: Domenico Stinellis / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier.

Over hundre stats- og regjeringssjefer ventes mandag og tirsdag å være til stede på det 26. årlige partsmøtet for landene som har undertegnet FNs klimakonvensjon (UNFCCC).

Trolig kommer heller ikke Russlands president Vladimir Putin eller Kinas president Xi Jinping til å være til stede. Landene sender likevel delegasjoner.

Statlige medier skriver ikke hva som er grunnen til at Erdogan har trukket seg fra klimatoppmøtet.

Tyrkia ratifiserte tidligere denne måneden Parisavtalen, og Erdogan har snakket mye om sine bekymringer knyttet til klimautfordringene i forkant av det kommende parlamentsvalget.

Erdogans avgjørelse om å droppe klimatoppmøtet kommer etter et møte med USAs president Joe Biden søndag, hvor de to ble enige om å se forbi en rekke konfliktsaker, blant annet Tyrkias kjøp av russisk forsvarsmateriell.