Dansk gutt (11) døde av Covid-19

Hadde ingen underliggende sykdommer.

Fire barn under 12 år, fire personer i 20-årene, åtte personer i 30-årene og 15 personer i 40-årene er døde av Covid-19 i Danmark. Illustrasjonsfoto: Covid-19 / coronavirus
Fire barn under 12 år, fire personer i 20-årene, åtte personer i 30-årene og 15 personer i 40-årene er døde av Covid-19 i Danmark. Illustrasjonsfoto: Covid-19 / coronavirus Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang en dansk statsborger i aldersgruppen 10 til 19 år har mistet livet.

Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift døde gutten 20. oktober.

11-åringen fra Nord-Jylland skal ikke ha hatt underliggende sykdommer.

Bare to dager før han døde skal han ha testet positivt på coronavirus, skriver Nordjyske.

31 døde under 40 år i Danmark

Danske helsemyndigheter har tidligere registrert tre dødsfall i aldersgruppen 0-9 år, men i disse tilfellene har barna hatt andre underliggende sykdommer.

Ifølge Statens Serum Institut er det registrert 2.703 coronadødsfall i Danmark siden mars 2020. 88 prosent av de døde har vært personer over 70 år, mens ni prosent har vært mellom 50-69 år.

Fire personer i 20-årene, åtte personer i 30-årene og 15 personer i 40-årene er døde av Covid-19.

Venter ny smittetopp i november

I løpet av de neste seks ukene er det fare for en kraftig økning i antall coronasmittede og innleggelser i Danmark. Det slår en ekspertgruppe ledet av Statens Serum Institut fast, ifølge Ritzau.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppen i den nye smittebølgen er ventet å nåes i midten av november. Da forventes det mellom 600 og 3.200 nye smittetilfeller per dag.

Ekspertene antar at det vil føre til mellom 25 og 110 daglige sykehusinnleggelser.

Fra oransje til rødt

Alle danske statsborgere over 65 år får nå tilbud om en tredje vaksinedose 6,5 måneder etter at de fikk den andre dosen med coronavaksine.

Tilbudet gjelder også særlig sårbare grupper og ansatte i helse- og sosialsektoren, blant dem sykepleiere og hjelpepleiere.

Hovedstadsregionen i Danmark ble nylig endret fra oransje til rødt på FHIs reisekart. Det innebærer innreisekarantene for uvaksinerte reisende. Resten av Danmark er oransje.