Senatskomité går inn for tiltale mot Bolsonaro for coronahåndteringen

En senatskomité har godkjent en rapport der det anbefales at det tas ut tiltale mot Brasils president Jair Bolsonaro for koronahåndteringen. Den gir ham mye av skylda for rundt 300.000 av landets 600.000 koronarelaterte dødsfall. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB
En senatskomité har godkjent en rapport der det anbefales at det tas ut tiltale mot Brasils president Jair Bolsonaro for koronahåndteringen. Den gir ham mye av skylda for rundt 300.000 av landets 600.000 koronarelaterte dødsfall. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En senatskomité som har etterforsket Brasils president Jair Bolsonaros håndtering av coronapandemien, anbefaler at det tas ut tiltale mot ham på flere punkter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiteen stemte for å godkjenne rapporten, som ble lagt fram forrige uke, med sju mot fire stemmer.

Det markerte slutten på en seks måneders lang granskning av pandemihåndteringen. Rapporten vil dermed leveres til riksadvokaten onsdag morgen, sier senator Omar Aziz, som har ledet granskningen.

Forbrytelser mot menneskeheten

Den anbefaler tiltale på en rekke punkter, fra sjarlatanisme og oppfordring til kriminalitet helt opp til forbrytelser mot menneskeheten.

Det er uklart om riksadvokaten, som er utnevnt av Bolsonaro, vil gå inn for tiltale.

Komiteen ber også om at det tas ut tiltale mot 77 andre, blant dem fem ministre og tre av Bolsonaros sønner.

Mer enn 600.000 brasilianere er døde

I rapporten anklager komiteen presidenten for bevisst å ha latt brasilianere dø av viruset i et forsøk på å oppnå flokkimmunitet.

Mer enn 600.000 mennesker har dødd av covid-19 i Brasil, og i rapporten gis Bolsonaro mye av skylda for 300.000 av dødsfallene .

Bolsonaro avviser anklagene.