«Rust»-regissør fortvilet etter at filmfotograf ble skutt og døde

Et bilde av Halyna Hutchins under minneseremonien i Albuquerque i New Mexico lørdag. Hun ble 42 år gammel. Foto: Andres Leighton / AP / NTB
Et bilde av Halyna Hutchins under minneseremonien i Albuquerque i New Mexico lørdag. Hun ble 42 år gammel. Foto: Andres Leighton / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmregissøren Joel Souza sier han er helt knust etter at filmfotografen Halyna Hutchins døde av et skudd under innspillingen av westernfilmen «Rust».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Souza ble truffet i skulderen av skuddet fra rekvisittvåpenet som ble avfyrt av skuespiller og produsent Alec Baldwin. Han fikk behandling på sykehus og deretter utskrevet.

– Jeg er helt knust etter tapet av min venn og kollega Halyna, sier Souza til Deadline.

– Hun var snill, levende, enormt begavet, kjempet hardt og presset meg til å bli bedre.

Souza sier også at han er overveldet av alle støtten som er kommet fra kolleger i filmbransjen, mennesker i Santa Fe og hundrevis av personer han ikke kjenner.

Fagforbundet som Hutchin var medlem av, IATSE Local 600, har startet en innsamling for hennes enkemann og ni år gamle sønn. På 24 timer er det samlet inn om lag 1 million kroner.

Ifølge rettsdokumenter fikk Baldwin våpenet av en regiassistent som sa det var trygt.

Filminnspillingen foregikk i New Mexico, og den fatale skytingen skjedde torsdag.

Hutchins, som opprinnelig kom fra Ukraina, ble truffet i brystet. Souza sto rett bak henne og ble truffet i skulderen. Ingen er foreløpig siktet i saken.