Kongresskomité vil straffe Trumps sjefstrateg

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon har nektet å vitne for kongresskomiteen som gransker stormingen av USAs nasjonalforsamling. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon har nektet å vitne for kongresskomiteen som gransker stormingen av USAs nasjonalforsamling. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen i komiteen var enstemmig. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen. Trump har også gått til søksmål for å hindre komiteen å få tilgang til dokumenter fra Det hvite hus.

Saken mot Bannon oversendes nå til Kongressen, som skal vurdere saken torsdag. Dersom Kongressen slutter seg til komiteen, blir saken oversendt til justisdepartementet som da vil avgjøre om det skal opprettes straffesak mot Bannon.

Komiteens leder, demokraten Bennie Thompson, sier det er viktig å statuere et eksempel overfor andre vitner som kvier seg for å stille. Han sier Bannon er villig til å bli en martyr for Trump.