Dronning Elizabeth takket nei til gamlingpris

Dronning Elizabeth er fortsatt aktiv i sin rolle, her fra en mottakelse på Windsor-slottet tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Dronning Elizabeth er fortsatt aktiv i sin rolle, her fra en mottakelse på Windsor-slottet tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias dronning Elizabeth (95) vil ikke bli hedret som årets olding. Hun er så gammel som hun føler seg, sier en sekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronningen takler høflig nei til å ta imot prisen som årets gamling, som deles ut av magasinet Oldie. Hun vil ikke la seg kalle gamling, var svaret da magasinet lurte på om hun ville ta imot en slik pris.

– Hennes majestet tror at du er så gammel som du føler deg, og derfor mener ikke dronningen hun oppfyller de relevante kriteriene, skriver hennes personlige sekretær Tom Laing-Baker i et svar til magasinet.

Elizabeths ektemann, prins Philip, som døde i april, fikk prisen i 2011. Den har også gått til folk som tidligere statsminister John Major, skuespiller Olivia de Havilland og artisten David Hockney.

Prisen gikk i år til skuespilleren og danseren Leslie Caron (90) etter dronningens nei.