Sánchez vil forby prostitusjon

Under et tredagers kongressmøte med sitt sosialistiske parti lovet Pedro Sánchez å forby prostitusjon i landet. Arkivfoto: Eduardo Munoz / AP / NTB
Under et tredagers kongressmøte med sitt sosialistiske parti lovet Pedro Sánchez å forby prostitusjon i landet. Arkivfoto: Eduardo Munoz / AP / NTB Foto: Eduardo Munoz / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias statsminister Pedro Sánchez lover å avskaffe prostitusjon i landet, fordi han mener det undertrykker kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en forpliktelse han vil gjennomføre «som vil bevege landet fremover», sa Sánchez på partikongressen til det sosialdemokratiske regjeringspartiet PSOE i helgen.

Seksuell utnyttelse og hallikvirksomhet er ulovlig, men prostitusjon ble avkriminalisert i Spania i 1995.

Det er en stor industri i landet verdt flere milliarder. En undersøkelse utført av Senter for sosiologiske undersøkelser (CIS) i 2009 viste at én av tre menn i Spania har betalt for sex minst én gang i livet.

Spania er også nummer tre på lista over prostitusjon i verden, etter Thailand og Puerto Rico, ifølge en FN-undersøkelse fra 2011, skriver BBC.

Under kongressmøtet søndag fremhevet Sánchez også lover hans sosialistiske parti har innført som han mener har hjulpet landet med å bevege seg fremover. Det går blant annet ut på innføring av strengere lover om vold i hjemmet og minstelønnsøkninger.

Partiet publiserte et kvinnefokusert manifest før parlamentsvalget i april 2019 som foreslo et forbud mot prostitusjon. Der beskriver de det blant annet som «en av de verste formene for vold mot kvinner».