USAs forsvarsminister til Georgia, Romania og Ukraina

USAs forsvarsminister Lloyd Austin satte søndag kursen mot Svartehavsregionen for å styrke alliansene med land i randsonen for russisk aggresjon, ifølge forsvarsdepartementet.
USAs forsvarsminister Lloyd Austin satte søndag kursen mot Svartehavsregionen for å styrke alliansene med land i randsonen for russisk aggresjon, ifølge forsvarsdepartementet. Foto: Rod Lamkey / AP

USAs forsvarsminister Lloyd Austin dro søndag til Svartehavsregionen for å styrke alliansene med Georgia, Romania og Ukraina.

Han vil også bruke anledningen til å takke landene for deres bidrag til den 20 år lange krigen i Afghanistan, ifølge høytstående kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet.

– Vi vil berolige landene og støtte opp under deres suverenitet i randsonen for russisk aggresjon, sa en amerikansk forsvarsoffiser til journalister i forkant av turen.

Etter besøket til de tre landene, reiser Austin videre til Brussel for å delta i Natos forsvarsministermøte.

Alle tre landene er i Nato-kretsen – Romania som fullverdig medlem, og Georgia og Ukraina som partnerland. Landene ligger også i Svartehavsregionen, der Russland har forsøkt å utvide sin egen innflytelse og forhindre at Nato-alliansen blir utvidet.

Personvernpolicy