Sammenstøt da husokkupanter ble kastet ut i Berlin

«Solidaritet med Köpi. Hvert angrep har sin pris» står det på banneret til demonstranter som protesterer mot at okkupantene av gården og bilcampen rundt ble evakuert. Foto: Jonas Walzberg/ dpa via AP / NTB
«Solidaritet med Köpi. Hvert angrep har sin pris» står det på banneret til demonstranter som protesterer mot at okkupantene av gården og bilcampen rundt ble evakuert. Foto: Jonas Walzberg/ dpa via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere politifolk ble skadd under demonstrasjoner mot at husokkupanter fredag ble kastet ut av en gård de har bodd i siden 1990-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tonen var svært aggressiv, sier en talskvinne for politiet. Det var angrep på politifolk, flere ble skadd, og flere biler ble også ramponert.

Minst 5.000 mennesker deltok i protestene mot at gården og leiren rundt Köpenicker Strasse i Kreuzberg skulle tømmes for folk. Beboerne barrikaderte seg i huset, men politiet fikk dem omsider ut.

Gården i Kreuzberg, populært kalt Köpi, og bilcampen rundt, kalt Köpi-Platz, var et av de siste symbolske prosjektene i det anarkistiske miljøet i Berlin, og beboerne hadde lovet ikke å gi seg uten kamp.

Opp til 2.000 politifolk var satt inn i operasjonen mot leirområdet der rundt 40 mennesker har bodd i husvogner, og mot bygget, like ved der Berlin-muren tidligere gikk.

Eieren har lenge forsøkt å få kontroll over bygget igjen i rettsapparatet, og i juni vant han omsider fram med et søksmål. Onsdag avviste retten i Berlin en siste anke fra beboerne.