Putin: Flere tusen IS-krigere i Nord-Afghanistan

Putin advarte under et videomøte fredag om at ekstremister utnytter den kaotiske situasjonen i Afghanistan for å komme seg inn i andre land som flyktninger.
Putin advarte under et videomøte fredag om at ekstremister utnytter den kaotiske situasjonen i Afghanistan for å komme seg inn i andre land som flyktninger. Foto: Evgeniy Paulin / AP

Flere tusen lojale IS-krigere samler seg og bygger seg opp i Nord-Afghanistan, advarer Russlands president Vladimir Putin.

– Ifølge vår etterretning er det rundt 2.000 IS-medlemmer i Nord-Afghanistan, sa Putin i en videokonferanse med ledere i andre tidligere sovjetrepublikker fredag.

Han la til at IS-krigerne har planer om å forflytte seg gjennom de tidligere sovjetrepublikkene I Sentral-Asia land forkledd som flyktninger.

Etter at Taliban tok over makten i Afghanistan i august, har Russland holdt militære øvelser i Tadsjikistan og styrket militærbasen sin der. Kreml er blant annet bekymret for at islamistiske militante grupper infiltrerer de tidligere sovjetrepublikkene i Sentral-Asia.

Neste uke arrangerer Moskva internasjonale samtaler med USA, Kina og Pakistan om Talibans maktovertakelse i Afghanistan.

Dagen etter vil Taliban og andre regionale aktører snakke med russiske tjenestemenn om hvordan de skal samle opp internasjonal bistand for å avverge en humanitær krise i landet.

Personvernpolicy