Tre nye områder i Sverige utpekes som utsatte

Politiet har ankommet Flemingsberg etter en skuddveksling i sommer. Området Grantopp / Visättra i Flemingsberg er ført opp som et utsatt område.
Politiet har ankommet Flemingsberg etter en skuddveksling i sommer. Området Grantopp / Visättra i Flemingsberg er ført opp som et utsatt område. Foto: Johan Jeppsson/tt / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre områder i Stockholms län er ført opp på svensk politis liste over utsatte områder. To områder i Göteborg og Norrköping er fjernet fra listen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 2015 har svensk politi laget lister over områder i landet der kriminalitet har en innvirkning på lokalsamfunnet. Politiet opererer med tre kategorier, som er utsatt område, risikoområde og særlig utsatt område.

Grantopp / Visättra i Flemingsberg i Huddinge kommune og Fisksätra i Nacka er vurdert som utsatte områder av politiet på den nye listen, ifølge Sveriges Radio. Valsta i Sigtuna er vurdert som risikoområde. Alle stedene ligger i Stockholms län.

Rannebergen i Göteborg og Klockaretorpet i Norrköping, der utviklingen skal være positiv, blir fjernet fra listen.

Områdene på listen kjennetegnes blant annet av mye kriminalitet, systematiske trusler og voldshandlinger mot vitner og vansker for politiet med å arbeide.