Tre nye områder i Sverige utpekes som utsatte

Politiet har ankommet Flemingsberg etter en skuddveksling i sommer. Området Grantopp / Visättra i Flemingsberg er ført opp som et utsatt område.
Politiet har ankommet Flemingsberg etter en skuddveksling i sommer. Området Grantopp / Visättra i Flemingsberg er ført opp som et utsatt område. Foto: Johan Jeppsson/tt / NTB

Tre områder i Stockholms län er ført opp på svensk politis liste over utsatte områder. To områder i Göteborg og Norrköping er fjernet fra listen.

Siden 2015 har svensk politi laget lister over områder i landet der kriminalitet har en innvirkning på lokalsamfunnet. Politiet opererer med tre kategorier, som er utsatt område, risikoområde og særlig utsatt område.

Grantopp / Visättra i Flemingsberg i Huddinge kommune og Fisksätra i Nacka er vurdert som utsatte områder av politiet på den nye listen, ifølge Sveriges Radio. Valsta i Sigtuna er vurdert som risikoområde. Alle stedene ligger i Stockholms län.

Rannebergen i Göteborg og Klockaretorpet i Norrköping, der utviklingen skal være positiv, blir fjernet fra listen.

Områdene på listen kjennetegnes blant annet av mye kriminalitet, systematiske trusler og voldshandlinger mot vitner og vansker for politiet med å arbeide.

Personvernpolicy