EU-kommisjonen går inn for oljestans i Arktis

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen går inn for stans i oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av olje og gass som stammer derfra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin nye politikk for bærekraftig utvikling i de arktiske områdene går EU inn for at olje, gass og kull bli liggende under jorda.

– For å oppnå dette skal kommisjonen samarbeide med sine partnere for en multilateral forpliktelse til ikke å tillate videre utvinning av hydrokarbon-reservene i Arktis eller tilliggende regioner, og til ikke å kjøpe slike produkter om de likevel produseres, sier EU-kommisjonen.

EU-kommisjonen skal åpne et nytt kontor på Grønland og sette inn EU-midler for å fremme bærekraftig utvikling i et område der klimaendringene merkes mer enn andre steder.

– Arktis varmes opp tre ganger så raskt som resten av planeten. Smelting av is og tining av permafrosten i Arktis bidrar til å sette fart i klimaendringene og har enorme konsekvenser, sier EU-kommissær for miljø, hav og fiskeri, Virginijus Sinkevicius.

Hovedmålene for EUs Arktis-politikk blir å bidra til dialog og internasjonalt samarbeid, gå aktivt inn for å takle følgene av klimaendringer og støtte bærekraftig utvikling i regionen.