Databrikkemangel rammer Apples mobilproduksjon

Apples nye mobiltelefoner utstilt på den første dagen de var i salg i New York 24. september. Produksjonen av mobiltelefonene ventes å bli lavere enn ventet, som følge av databrikkemangel, ifølge Bloomberg. Foto: Richard Drew / AP / NTB
Apples nye mobiltelefoner utstilt på den første dagen de var i salg i New York 24. september. Produksjonen av mobiltelefonene ventes å bli lavere enn ventet, som følge av databrikkemangel, ifølge Bloomberg. Foto: Richard Drew / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple ventes å redusere produksjonen av den nyeste iPhone-modellen med 10 millioner enheter på grunn av den globale databrikkemangelen, ifølge Bloomberg News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple ventes å produsere 90 millioner iPhone 13-enheter innen nyttår, ifølge Bloomberg , som siterer ikke navngitte personer med kjennskap til saken.

Apple har varslet sine underleverandører om at antallet enheter kommer til å bli redusert på grunn av leveringsproblemer fra databrikkeselskaper som Broadcom og Texas Instruments, ifølge Bloomberg.

Apple-aksjens verdi falt 1,2 prosent i etterhandelen på Wall Street tirsdag, mens Texas Instruments og Broadcom begge falt rundt 1 prosent, skriver Reuters.

Apple har avvist å kommentere saken, mens Broadcom og Texas Instruments ikke har svart på Reuters' henvendelser.

Apple la i juli fram en prognose som viste saktere vekst, og selskapet varslet at databrikkemangelen, som allerede hadde begynt å påvirke produksjonen av datamaskiner og nettbrett, også ville komme til å berøre produksjonen av mobiltelefoner.

Mangelen på databrikker har lagt stort press på en rekke bransjer, fra bilproduksjon til elektronikkprodukter.