Russland registrerte 973 coronadødsfall på ett døgn

En helsearbeider bistår en pasient med mistenkt coronasmitte ut av en ambulanse utenfor Moskva tirsdag. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
En helsearbeider bistår en pasient med mistenkt coronasmitte ut av en ambulanse utenfor Moskva tirsdag. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har begynt å skje flere ganger i uka at Russland melder om rekordmange coronadødsfall. Tirsdag var tallet 973.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig meldte myndighetene om 28.190 nye coronatilfeller, noe som også er nær rekordhøyt. Totalt har de nå registrert 7,8 millioner coronatilfeller og 218.345 dødsfall, det høyeste tallet i Europa. Statistikkbyrået Rosstat, som regner på en annen måte, har anslått at dødstallet er over 400.000.

Tross raskt stigende dødstall har regjeringen utelukket en nasjonal nedstenging og overlater arbeidet til regionale myndigheter. På et regjeringsmøte tirsdag sa helseminister Mikhail Murasjko at tilstanden er kritisk for 11 prosent av landets 235.000 innlagte coronapasienter.

Kun 33 prosent av den russiske befolkningen har fått minst én dose av coronavaksinen. I mange regioner er det svært få eller ingen coronarestriksjoner.