Taiwan: Kina vil kunne gjennomføre invasjon i 2025

Taiwans forsvarsminister sier at Kina vil være i stand til å invadere øya i 2025. Her er et udatert bilde fra Taiwans forsvarsdepartement av et kinesisk PLA J-16-kampfly. Foto: Taiwan Ministry of Defense via AP / NTB
Taiwans forsvarsminister sier at Kina vil være i stand til å invadere øya i 2025. Her er et udatert bilde fra Taiwans forsvarsdepartement av et kinesisk PLA J-16-kampfly. Foto: Taiwan Ministry of Defense via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina vil ha den militære kapasiteten til å gjennomføre en fullskala invasjon av Taiwan i 2025, sier Taiwans forsvarsminister Chiu Kuo-cheng, ifølge Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen kommer etter at Taiwan på fire dager registrerte nesten 150 kinesiske fly i sin luftforsvarssone, skriver nyhetsbyrået.

Forsvarsministeren sier forholdet til Kina nå er på sitt verste på 40 år. Kinesiske flyginger inn i Taiwans luftforsvarssone pleide å være sjeldent, men de har de siste årene blitt vanligere og vanligere.

Kina og Taiwan skilte lag i 1949 da kommunistene festet grepet om Fastlands-Kina. Myndighetene i Beijing betrakter Taiwan som en utbryterrepublikk og gjør krav på øya.

Siden 1971 har styret i Beijing vært anerkjent av FN som Kinas rettmessige regjering. Kun et fåtall land anerkjenner Taiwans suverenitet. Norge har anerkjent Folkerepublikken Kina siden 1950.

Video: Taiwans forsvarssjef omkom i helikopterstyrt