Alt tilsier at Tom Cruise må se seg tapt i kampen om å være første skuespiller i rommet

Tom Cruise og Yulia Peresild. Foto: AFP / NTB
Tom Cruise og Yulia Peresild. Foto: AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russeren Yulia Peresild blir sannsynligvis den første skuespilleren som spiller i en film i verdensrommet, noe Tom Cruise tidligere har uttrykket et ønske om å være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske skuespilleren Yulia Peresild (37) ble tirsdag skutt opp i verdensrommet i romfartøyet Soyuz MS-19. Oppdraget er å være den første skuespilleren som spiller i en film i verdensrommet, og det hele skal foregå på den Den internasjonale romstasjonen. Det skriver The Guardian.

Peresild er dermed på god vei til å slå skuespillerkollega Tom Cruise som i fjor uttrykte et ønske om å bli den første skuespilleren i verdensrommet i samarbeid med Nasa og Elon Musks SpaceX.

Med seg har den 37 år gamle russeren filmregissøren Klim Shipenko (38) som skal fungere som regissør og kameramann under innspillingen.

Nøye selektert

Av hele 3000 søkere ble Peresild valgt ut til å spille i den historiske filmen. Ifølge skuespilleren har forberedelsene til innspillingen i verdensrommet vært utfordrende.

– Det var vanskelig psykisk, fysisk og følelsesmessig, men jeg tror at alle utfordringene ikke ser så ille ut lenger når vi når målet, sa Yulia Peresild under en pressekonferanse i forbindelse med oppskytningen mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter planen skal Peresild og Shipenko være tilbake på jorden igjen 17. oktober.

Ikke første gang russerne er først

Den planlagte filminnspillingen på Den internasjonale romstasjonen blir ikke første gang en russer slår en amerikaner i «romkappløpet».

Sovjetunionen, som Russland var en del av frem til 1991, var det første landet som hadde en satellitt i bane rundt jorden i 1957. Senere sendte Sovjetunionen både den første hunden, mannen og kvinnen opp i rommet.