Laveste ledighet i Danmark på tolv år

Fotballfans i Nyhavn i København under Fotball-EU i juni. Danske restauranter er én av bransjene som melder om mangel på arbeidskraft.
Fotballfans i Nyhavn i København under Fotball-EU i juni. Danske restauranter er én av bransjene som melder om mangel på arbeidskraft. Foto: Johan Nilsson/tt / NTB

Gjenåpningen av Danmark har ført til mangel på arbeidskraft i flere bransjer, og ledigheten har falt til sitt laveste nivå på tolv år.

Nye sesongkorrigerte tall viser at antallet arbeidsledige falt med 5.600 til 101.300 fra juli til august. Dette tilsvarer en andel på 3,6 prosent, noe som er det laveste nivået siden januar 2009.

Årsaken er en kraftig oppgang i den økonomiske aktiviteten etter at coronatiltakene ble trappet ned. Både restauranter, hoteller, industrien og byggebransjen melder om mangel på arbeidskraft.

Den økonomiske veksten i andre kvartal var kraftigere enn tidligere anslått, ifølge det reviderte nasjonalregnskapet fra Danmarks Statistik. Nye beregninger viser at bruttonasjonalproduktet (BNP) vokste 2,8 prosent.

Personvernpolicy