Kassett med Lennon-intervju solgt for 370.000 danske kroner

Kassetten med et intervju med John Lennon og Yoko Ono ble solgt for over 500.000 norske kroner. Paret synger på båndopptaket «Radio Peace» og en versjon av «Give Peace a Chance», som angivelig er en litt annen versjon enn originalen. Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau / AP / NTB
Kassetten med et intervju med John Lennon og Yoko Ono ble solgt for over 500.000 norske kroner. Paret synger på båndopptaket «Radio Peace» og en versjon av «Give Peace a Chance», som angivelig er en litt annen versjon enn originalen. Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau / AP / NTB Foto: Ida Marie Odgaard / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 5. januar 1970 ble et intervju med John Lennon og Yoko Ono tatt opp på kassett i Thy i Danmark. Tirsdag ble kassetten solgt for 370.000 danske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Summen tilsvarer cirka 504.235 norske kroner.

Kjøperen fikk også en rekke fotografier av Lennon, Ono og hennes datter Kyoko og et skoleblad med på kjøpet.

På kassettbåndet, som har et 33 minutter langt opptak, er det fire 16 år gamle skolegutter som intervjuer Beatles-stjernen. I tillegg synger paret et par låter. På dette tidspunktet tilbrakte Lennon og Ono omtrent en måned i Danmark for å besøke Kyoko som hadde flyttet til Jylland sammen med faren sin.

Kassetten, som aldri før er utgitt, ble solgt på auksjonshuset Bruun Rasmussen. Verdien var vurdert til 200.000-300.000 danske kroner.