Kinesiske strømkutt rammer private og næringsliv

Damp stiger til værs fra kjøletårn ved et kullkraftverk i Nanjing i provinsen Jiangsu mandag. Myndighetene har den siste tiden tatt i bruk strømkutt som tiltak for å overholde landets utslippsmål. Stigende priser og kullmangel er også en forklaring.
Damp stiger til værs fra kjøletårn ved et kullkraftverk i Nanjing i provinsen Jiangsu mandag. Myndighetene har den siste tiden tatt i bruk strømkutt som tiltak for å overholde landets utslippsmål. Stigende priser og kullmangel er også en forklaring. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedrifter og privatkunder i provinser og regioner som til sammen står for 66 prosent av Kinas BNP, har de siste månedene blitt rammet av strømkutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hovedsak er det tunge industrielle brukere som har blitt rammet av strømbruddene, ifølge Bloomberg Intelligence.

Millioner av private hjem har også blitt rammet.

Analytikere i det japanske finanshuset Nomura sier strømkuttene henger sammen med kinesiske myndigheters mål om å overholde karbonutslippsmål, samt stigende priser og mangel på kull.

Investeringsbanken og meglerhuset Goldman Sachs nedjusterer som følge av strømbruddene sin prognose for Kinas økonomiske vekst i år fra 8,2 prosent til 7,8 prosent.