Laschet: – CDU trenger fornyelse

CDU/CSUs statsministerkandidat Armin Laschet på en pressekonferanse i Berlin mandag, dagen etter et stort valgnederlag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
CDU/CSUs statsministerkandidat Armin Laschet på en pressekonferanse i Berlin mandag, dagen etter et stort valgnederlag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: Martin Meissner / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringspartiet CDUs statsministerkandidat, Armin Laschet, innrømmet mandag sitt ansvar for at partiet har gjort sitt verste valg noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere timer etter at hans sosialdemokratiske rival Olaf Scholz hadde gjort det klart at han vil danne en koalisjon med De grønne og liberale FDP, gikk Laschet på talerstolen.

Selv om han ledet CDU til sitt verste valg noensinne, og partiet kun er nest størst i Tyskland, gjorde Laschet det klart at også han ønsker å forhandle med De grønne og FDP om å danne regjering.

– Ingen av partiene har et klart mandat til å regjere. Kun personen som klarer å samle ulike partier kan bli statsminister, sier Laschet.

Samtidig sier flere kilder til det tyske nyhetsbyrået DPA at Laschets forsøk på å danne ny regjering ikke har ubetinget støtte blant hans egne. I CDUs søsterparti i Bayern, CSU, er det særlig mye motstand mot å gå i regjering tross en kraftig tilbakegang.

Laschet innrømmet også feil.

– Vi kan ikke være fornøyde med dette valget. Det trengs fornyelse på alle områder, sa statsministerkandidaten.