Kina forbyr all kryptohandel

Kina stenger for all kryptohandel, varsler landets sentralbank. Bildet er fra El Salvador tidligere denne måneden der bønder demonstrerte mot at myndighetene, som det første land i verden, har legalisert bitcoin som valuta.
Kina stenger for all kryptohandel, varsler landets sentralbank. Bildet er fra El Salvador tidligere denne måneden der bønder demonstrerte mot at myndighetene, som det første land i verden, har legalisert bitcoin som valuta. Foto: Salvador Melendez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas sentralbank kunngjør at alle finansielle transaksjoner som omfatter kryptovaluta, er ulovlig i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Virtuelle valutatilknyttede forretningsaktiviteter er ulovlige finansielle aktiviteter, uttalte sentralbanken fredag, og la til at folk som bryter forbudet, skal etterforskes i henhold til lovverket.

Forbudet omfatter alle økonomiske aktiviteter som involverer kryptovaluta, som blant annet kryptohandel, salg av krypto-bevis, overføringer som omfatter kryptorelaterte derivater og ulovlig kapitalinnhenting.

– I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter, uttaler Kinas sentralbank.

I juni i år opplyste kinesiske myndigheter at over 1.000 personer er blitt pågrepet for å ha. kjøpt kryptovaluta med penger fra kriminelle handlinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år innførte flere kinesiske provinser forbud mot kryptogruvedrift, blant dem én enkelt region som sto for 8 prosent av all datakraft som trengs for å opprettholde den globale blokkjeden som ligger til bunn for bitcoin-overføringer.

Verdien på bitcoin begynte å falle i mai etter at myndighetene i Beijing begynte å advare investorer mot å spekulere i handel med kryptovaluta.

Kinas sentralbank varslet allerede i juni i fjor delvis kryptoforbud da den kunngjorde at tilgang til alle kinesiske og utenlandske kryptovalutabørser skulle blokkeres.