«Mirakelhuset» på Kanariøyene – danskenes hus er det eneste som har overlevd katastrofen

<p>Dette feriehjemmet som tilhører danske Inge og Ranier Cocq går verden rundt og har fått kallenavnet «mirakelhuset».</p>
Dette feriehjemmet som tilhører danske Inge og Ranier Cocq går verden rundt og har fått kallenavnet «mirakelhuset». Foto: Emilio Morenatti / AP/NTB

Et dramatisk bilde viser et ensomt hus som har unnsluppet lavaen fra vulkanutbruddet på kanariøyen La Palma. Alt, bortsett fra huset, er tilintetgjort.

Søndag ble Kanariøyene rammet av et vulkanutbrudd. Flere kraftige eksplosjoner slynget ut lava da vulkanen på den spanske øya La Palma, og flere tusen er blitt evakuert. Mer enn 200 hjem er ødelagt av den 600 meter brede og 15 meter høye elva av smeltet og rødglødende stein, men på mirakuløst vis har ett hus overlevd.

Huset tilhører danske Inge og Ranier Cocq og har fått kallenavnet «mirakelhuset». Paret har ikke besøkt huset sitt siden før pandemien begynte og var hjemme i Danmark da nyheten om utbruddet kom.

– De begynte å strigråte da vi forsto at huset deres fortsatt står, forteller Ada Monnikendam til avisen El Mundo etter å ha pratet med det pensjonerte paret. Monnikendam hjalp til med å bygge huset og kjente det igjen fra bildene på TV.

(Saken fortsetter under bildet)

Slik så det vulkanutbruddet ut mandag, dagen etter utbruddet begynte. Foto: Kike Rincon / Europa Press/AP/NTB
Slik så det vulkanutbruddet ut mandag, dagen etter utbruddet begynte. Foto: Kike Rincon / Europa Press/AP/NTB

Det er usikkert hvorfor lavaen har styrt unna det ensomme huset, men det er tilsynelatende helt intakt mens alt annet rundt er tilintetgjort av lavaen.

Utbruddet er fremdeles under utvikling og eksperter vet ikke hvor lenge det vil vare, skriver BBC.

Flytrafikken på Kanariøyene er foreløpig ikke berørt av asken, bortsett fra at områder ved utbruddet er forbeholdt for nødflygninger.

Personvernpolicy