Republikanskledet stemmeopptelling bekrefter Biden-seier i Arizona

Cyber Ninjas-konsulenter teller stemmer i Maricopa County. Foto: Matt York / AP / NTB
Cyber Ninjas-konsulenter teller stemmer i Maricopa County. Foto: Matt York / AP / NTB Foto: NTB

En privat gjenopptelling av stemmene i Arizonas største fylke, Maricopa, har kommet fram til at Joe Biden fikk 99 ekstra stemmer og Donald Trump 261 færre.

Det viser et utkast til rapporten fra selskapet Cyber Ninjas, som har drevet selve opptellingen, skriver New York Times.

Hele rapporten skal slippes fredag. Maricopa inneholder blant annet delstaten Phoenix. Joe Biden vant Arizona med knappe 10.500 stemmers margin, og ble den første demokraten til å ta staten siden 1996.

Korrekt valgresultat

Donald Trump spredte en rekke udokumenterte rykter om at han var blitt utsatt for grovt valgfusk da han tapte presidentvalget i 2020.
Donald Trump spredte en rekke udokumenterte rykter om at han var blitt utsatt for grovt valgfusk da han tapte presidentvalget i 2020.

Nå skal altså rapporten vise at dette resultatet i det store og hele var korrekt.

Det er republikanere sentralt som står bak rapporten, mens republikanerne i Maricopa har avvist at valgresultatet var feil.

Donald Trump spredte en rekke udokumenterte rykter om at han var blitt utsatt for grovt valgfusk da han tapte presidentvalget i 2020, og en rekke av hans tilhengere støttet disse teoriene.

Video: Trump hevdet å ha vunnet valget – selv om mange stemmer gjensto å telle

Personvernpolicy