Kona fikk vaksine – forsmådd ektemann slo ned helsearbeider

Helsearbeidere ved Toronto General Hospital ser på vaksinedemonstranter utenfor sykehuset mandag denne uken. Vaksinasjonsgraden i Canada er god, men det er fortsatt noen som er svært imot vaksinen.
Helsearbeidere ved Toronto General Hospital ser på vaksinedemonstranter utenfor sykehuset mandag denne uken. Vaksinasjonsgraden i Canada er god, men det er fortsatt noen som er svært imot vaksinen. Foto: Chris Young / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den rasende ektemannen i Canada forlangte å vite hvorfor kona hadde fått coronavaksine uten hans samtykke før han så langet ut mot helsearbeideren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Sherbrooke, sør i Quebec-provinsen i Canada, leter etter en mann som skal ha overfalt en kvinnelig helsearbeider i 40-årene og slått henne i ansiktet flere ganger, melder amerikanske CNN.

Hendelsen skal ha skjedd mandag lokal tid, da mannen braste inn i et apotek i byen og anklagde helsearbeideren for å ha vaksinert kona hans med coronavaksine uten å ha fått hans samtykke, før han deretter gikk fysisk til angrep på kvinnen.

– Helt fra begynnelsen var den mistenkte svært sint og aggressiv. Han spurte hvorfor hun hadde vaksinert kona hans uten hans tillatelse, uten hans samtykke. Deretter slo han henne i ansiktet flere ganger så hun ikke hadde tid til å forsvare eller forklare seg. Hun falt i bakken og den mistenkte løp ut av apoteket, forteller talsperson for det lokale politiet, Martin Carrier til CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingen lover i Canada som tilsier at individer trenger samtykke fra sine ektefeller, for å vaksinere seg og det er ikke kjent i hvilken grad kvinnen hadde gitt samtykke til vaksineringen.

Den forslåtte helsearbeideren ble tatt med til sykehus med ansiktsskader og apoteket valgte å midlertidig stanse tilbudet med vaksinering. De har ikke ønsket å gi ytterligere kommentarer ut over å fordømme angrepet på en av deres ansatte.

Canada har fullvaksinert drøye 69,8 prosent av befolkningen, omtrent på samme nivå som Norge, der drøye 66,5 prosent er fullvaksinert.