Flaggermus med coronalignende virus funnet i Laos

<p>Coronapandemien har utløst død og sykdom, og folk verden over vaksineres. Virusets opprinnelse er fortsatt ikke klarlagt. Nå har forskere har funnet flere virus blant flaggermus i Kinas naboland Laos, og som de mener er nært beslektet med coronaviruset. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB</p>
Coronapandemien har utløst død og sykdom, og folk verden over vaksineres. Virusets opprinnelse er fortsatt ikke klarlagt. Nå har forskere har funnet flere virus blant flaggermus i Kinas naboland Laos, og som de mener er nært beslektet med coronaviruset. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB Foto: NTB

Forskere har funnet flaggermus med virus som er nært beslektet coronaviruset, i grotter i Laos.

Forskere fra Frankrikes Pasteur Institute og National University of Laos sier funnene viser at virus som er genetisk nært SARS-CoV-2-viruset, finnes i naturen blant flaggermusarter som holder til i kalksteinsgrotter i den nordlige delen av Laos, som grenser til Kina.

Blant virusene forskerne har identifisert fra tester av hundrevis av flaggermus, viser tre seg å være nært beslektet viruset som har utløst covid-19-pandemien.

Det er fortsatt noen viktige forskjeller mellom virusene som er funnet og SARS-CoV-2, men dette er et stort steg videre i identifiseringsarbeidet, forteller forskningsleder Marc Eloit.

Studien er sendt inn til tidsskriftet Nature for fagfellevurdering.

Personvernpolicy