Flaggermus med coronalignende virus funnet i Laos

Coronapandemien har utløst død og sykdom, og folk verden over vaksineres. Virusets opprinnelse er fortsatt ikke klarlagt. Nå har forskere har funnet flere virus blant flaggermus i Kinas naboland Laos, og som de mener er nært beslektet med coronaviruset. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB
Coronapandemien har utløst død og sykdom, og folk verden over vaksineres. Virusets opprinnelse er fortsatt ikke klarlagt. Nå har forskere har funnet flere virus blant flaggermus i Kinas naboland Laos, og som de mener er nært beslektet med coronaviruset. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere har funnet flaggermus med virus som er nært beslektet coronaviruset, i grotter i Laos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere fra Frankrikes Pasteur Institute og National University of Laos sier funnene viser at virus som er genetisk nært SARS-CoV-2-viruset, finnes i naturen blant flaggermusarter som holder til i kalksteinsgrotter i den nordlige delen av Laos, som grenser til Kina.

Blant virusene forskerne har identifisert fra tester av hundrevis av flaggermus, viser tre seg å være nært beslektet viruset som har utløst covid-19-pandemien.

Det er fortsatt noen viktige forskjeller mellom virusene som er funnet og SARS-CoV-2, men dette er et stort steg videre i identifiseringsarbeidet, forteller forskningsleder Marc Eloit.

Studien er sendt inn til tidsskriftet Nature for fagfellevurdering.