Flere jordskjelv rystet australsk delstat

Det er meldt om skader på en rekke bygninger i blant annet Melbourne etter flere jordskjelv onsdag morgen. Det kraftigste hadde en styrke på 5,8. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB
Det er meldt om skader på en rekke bygninger i blant annet Melbourne etter flere jordskjelv onsdag morgen. Det kraftigste hadde en styrke på 5,8. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre jordskjelv med en styrke på opp mot 5,8 ble onsdag registrert i delstaten Victoria i Australia. Skjelvene kunne merkes flere hundre kilometer unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelvenes episenter var nær Mansfield, om lag 200 kilometer nordøst for Melbourne og de inntraff mellom klokken 9 og 10, melder kringkasteren ABC.

I Australias nest største by løp folk ut i gatene da skjelvene fikk bygninger til å riste.

Det er meldt om mindre skader på om lag 50 bygninger, inkludert et sykehus som mistet strømmen, opplyser visedelstatsminister James Merlino, men det er ikke meldt om alvorlige skader eller dødsfall.

Han sier at det kan komme etterskjelv i ukene og månedene som kommer.

Amerikanske US Geological Survey (USGS) registrerte det første skjelvet med en styrke på 5,8 og med en dybde på 10 kilometer. Det er kun det åttende skjelvet sterkere enn 5 som er registret i regionen siden 1973, ifølge jordskjelvinstituttet.

Sjefforsker Adam Pascale ved Det seismologiske forskningssenteret i Australia sier skjelvet er det største på fastlandet i Victorias nedskrevne historie.

Skjelvet kunne også merkes i hovedstaden Canberra og i deler av nabodelstatene New South Wales og Adelaide, i tillegg til i byen Launceston på Tasmania.

Det er det største i Australia siden 6,6-skjelvet som inntraff 210 kilometer nordvest for Broom på vestkysten i 2019.