Storbritannia regner kryssvaksinerte som fullvaksinerte fra 4. oktober

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) håper dette kan føre til at enda flere takker ja til en andre vaksinedose, selv om det er en annen type enn første dose. Foto: Ali Zare / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) håper dette kan føre til at enda flere takker ja til en andre vaksinedose, selv om det er en annen type enn første dose. Foto: Ali Zare / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) håper dette kan føre til at enda flere takker ja til en andre vaksinedose, selv om det er en annen type enn første dose.

– Dette er gode nyheter for dem som har vært skeptiske til å takke ja til dose 2 av en annen vaksinetype, enn den de fikk som dose 1, på grunn av ønske om å reise til Storbritannia, sier han.

Fra før har Storbritannia klassifisert Norge som et grønt land i flere måneder, uten krav til karantene for innreisende herfra. Derfor har den gamle definisjonen av fullvaksinerte ikke hatt noen betydning i praksis.