Politiet har arrestert 28-åring for drapet på Faith Hedgepeth (19): – Et ni år gammelt mordmysterium er løst

<p>Det ni år gamle drapet på tenåringen Faith Hedgepeth kan være løst.</p>
Det ni år gamle drapet på tenåringen Faith Hedgepeth kan være løst. Foto: Montgomery County Department of Police

Faith ble funnet blodig, pakket inn i en dyne og delvis avkledd 7. september 2012.

I ni år har politiet i Chapel Hill i Nord-Carolina forsøkt å finne svaret på hvem som drepte 19 år gamle Faith Hedgepeth.

Hedgepeth, som var student ved Universitetet i Nord-Carolina (UNC), ble funnet på rommet sitt fredag 7. september 2012, blodig og delvis naken, inntullet i en dyne. En rettsmedisinsk rapport fra 2014 fastslo at hun hadde blitt voldtatt.

Ordene «Jeg er ikke dum, bitch. Sjalu » var skrotet ned på en fast food-pose ved siden av sengen hennes, skriver Heavy.com.

Sist sett i live av venninnen

19-åringen ble sist sett i live av romvenninnen sin i morgentimene den fredagen hun senere ble funnet drept, idet hun gikk og la seg etter at de to hadde vært på en lokal nattklubb.

Det ble lenge trodd at romvenninnens eks-kjæreste kunne ha noe med drapet å gjøre, ettersom han i en telefonsamtale tidligere hadde skal ha truet med å drepe henne om han ikke ble sammen med venninnen igjen. Eks-kjæresten skal ha vært voldelig og flere ganger prøvd å bryte seg inn hos de to venninnene. Han skal ha hatt store problemer med det han oppfattet som Hedgepeths påvirkning på den tidligere kjæresten.

DNA-treff

Nå har et gjennombrudd i saken imidlertid nå førte til arrestasjonen av en annen mann.

En politimann fra Montgomery County i Maryland kom nemlig politiet i Chapel Hill til unnsetning, og fikk et uventet DNA-treff.

Torsdag i forrige uke arresterte politiet en 28 år gammel mann med bostedsadresse i Durham i Nord-Carolina. Mannen skal tidligere ha bodd i Chapel Hill

– Vi er ekstremt stolte, uttaler politisjef i Montgomery County Marcus Jones i en pressemelding.

I meldingen slås det – noe prematurt, kanskje, ettersom 28-åringen ennå ikke er domfelt – fast at «drapssaken er løst». DNA-spor fra åstedet matcher hans.

Den siktede 28-åringen kom til USA fra Guatemala i 2010, og er ikke registrert med andre kriminelle forhold enn et tilfelle av bilkjøring i ruspåvirket tilstand tilbake i 2014.

Navnet hans hadde ikke vært en del av etterforskningen før DNA-treffet.

Personvernpolicy