Mystisk kvinne funnet i steinrøys – aner ikke selv hvem hun er

Kvinnen ble funnet med kuttskader i ansiktet, men kunne ikke gjøre rede for seg. Det eneste politiet har å gå etter er at hun har perfekt britisk aksent.
Kvinnen ble funnet med kuttskader i ansiktet, men kunne ikke gjøre rede for seg. Det eneste politiet har å gå etter er at hun har perfekt britisk aksent. Foto: Primorje-Gorski Kotar politidepartement

Kvinnen i 60-årene ble funnet i en utilgjengelig bukt i Kroatia med kuttskader. Hun snakker flytende engelsk, men sier hun ikke husker hvem hun er.

Politiet i Primorje-Gorski Kotar i Kroatia har gått ut med beskrivelsen av kvinnen da de ikke kjenner hennes identitet.

Ifølge The Independent ble hun funnet av en lokal fisker gråtende i en steinrøys i en bukt.

Hun kunne ikke gjøre rede for seg, hvem hun er, hvor hun kommer fra eller hvordan hun havnet der. Det hele fremstår som et stort mysterium.

Perfekt engelsk aksent

Hun hadde verken på seg pass, mobiltelefon eller andre dokumenter som kan fortelle hvem hun er. Det eneste politiet har å gå etter er at hun snakker med perfekt engelsk aksent.

Likevel er det et helt åpent spørsmål hvor hun kommer fra.

– Det er rart at hun var der i det hele tatt. Det er en ekstremt utilgjengelig del av bukten med grusomt skarpe steiner, bokstavelig talt sylskarpe spisser som kutter gummi av skoen, forteller en lokal beboer til avisen The Evening Standard.

– Det krever eksepsjonell styrke

Det hele fremstår mystisk da man må svømme et ganske godt stykke for å komme til stedet der kvinnen ble funnet.

– En kvinne på den alderen kan umulig ha klart å svømme den distansen. Det krever eksepsjonell styrke, sier de til lokale medier.

De lokale fiskerne som fant henne, brukte flere timer på å komme frem til henne med store planker for å ta seg trygt over steinene.

Politiet ber om tips

Kvinnen var svært svak da hun ble funnet og ble tatt med til legesjekk, men politiet er ikke nærmere å avsløre identiteten hennes.

Hun ble funnet 12. september på øya Krk, utenfor turistbyen Rijeka.

Politiet har lagt ut bilder av kvinnen i håp om at noen som kjenner henne vil ta kontakt. Hun er rundt 165 cm høy og har blondt hår til skuldrene. Hun hadde på seg en marineblå stripet t-skjorte og rosa lue da hun ble funnet.

Personvernpolicy