Hellas åpner høysikkerhets migrantleir på gresk øy

Den nye leiren kan huse 3000 mennesker, og har høy sikkerhet, ifølge greske myndigheter. Foto: Michael Svarnias / AP / NTB
Den nye leiren kan huse 3000 mennesker, og har høy sikkerhet, ifølge greske myndigheter. Foto: Michael Svarnias / AP / NTB Foto: Michael Svarnias / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny migrantleir ble åpnet på den greske øya Samos på lørdag. Den skal ha plass til 3.000 mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen håndterer migrantsituasjonen, slik vi lovet innbyggerne, sa migrasjonsminister Notis Mitakaris under åpningen av leiren lørdag.

Leiren, som er finansiert av EU, er blant annet omringet av høye piggtrådgjerder.

Ifølge lokale medier får folk lov til å forlate leirene mellom klokken 8 om morgenen og 8 om kvelden hver dag, bortsett fra de som har fått avslag på asylsøknad. De vil bli fraktet til Tyrkia, etter avtale med EU.

Mitakaris påpekte at Hellas ikke lenger er en inngangsport for ulovlig innvandring til EU. Han la samtidig til at folk i leiren vil få gode leveforhold og god sikkerhet.

Innvandring til Hellas har sunket kraftig det siste året. En av hovedårsakene er at Hellas har strammet inn grensekontrollene på havene, og flytter folk til fastlandene. De har blitt kritisert for å ha bortvist folk ulovlig, noe greske myndigheter avviser.