USA og Australia beklager Frankrikes avgjørelse

I en uttalelse beklager kontoret til utenriksminister Marise Payne Frankrikes avgjørelse om å hente hjem sine ambassadører. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB
I en uttalelse beklager kontoret til utenriksminister Marise Payne Frankrikes avgjørelse om å hente hjem sine ambassadører. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA og Australia beklager Frankrikes avgjørelse om å kalle hjem sine ambassadører fra Australia og USA, og vil jobbe for å løse konflikten, sier de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike kalte fredag hjem sine ambassadører fra Australia og USA på grunn av den diplomatiske krisen ubåtsaken har skapt.

– Vi beklager at de har gått til dette skrittet. Vi vil fortsette å jobbe med dette de kommende dagene og løse våre problemer som vi har gjort andre ganger i vår lange allianse, sier en tjenestemann i Det hvite hus, som uttaler seg anonymt.

Tjenestemannen la til at de vil jobbe for å løse konflikten.

Også en uttalelse fra Australias utenriksdepartement beklager Frankrikes avgjørelse.

– Australia forstår Frankrikes store skuffelse over vår beslutning, som ble tatt i samsvar med våre klare og kommuniserte nasjonale sikkerhetsinteresser, heter det i uttalelsen som kom natt til lørdag.

– Vi ønsker å fortette å samarbeide med Frankrike i mange andre saker, står det videre.

Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag. Den gjorde at Australia droppet en lukrativ avtale om å kjøpe ubåter fra Frankrike.

Kina har også reagert sterkt på dette og mener forsvarsavtalen vil skade internasjonal innsats mot atomkraft.