USA stenger grenseovergang og vil fly migranter til Haiti

Migranter fra Haiti krysser Rio Grande for å få forsyninger fra amerikansk side av elva. Foto: Marie D. De Jesús / Houston Chronicle via AP / NTB
Migranter fra Haiti krysser Rio Grande for å få forsyninger fra amerikansk side av elva. Foto: Marie D. De Jesús / Houston Chronicle via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly. Operasjonen vil starte søndag, sier tjenestemannen.

Haiti er en av USAs nære naboer, og et land som sliter med utstrakt fattigdom og etterdønningene av flere naturkatastrofer. Et stort antall av migrantene som har samlet seg ved grensa mellom Mexico og USA kommer fra Haiti.

Migrantstrømmen over Rio Grande har overveldet amerikanske myndigheter. Fredag ble grenseovergangen ved Del Rio stengt.

Det er opprettet en midlertidig migrantleir på mexicansk side av broen over elva, som forbinder Acuña og Del Rio. Varmen er intenst og det meldes om svært dårlige forhold i leiren.