Sanksjoner mot kuppmakerne i Guinea

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot kuppmakerne i Guinea, som ledes av oberstløytnant Mamady Doumbouya (i midten). Landet har allerede blitt suspendert av Ecowas og Den afrikanske unionen etter kuppet 5. september. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB
Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot kuppmakerne i Guinea, som ledes av oberstløytnant Mamady Doumbouya (i midten). Landet har allerede blitt suspendert av Ecowas og Den afrikanske unionen etter kuppet 5. september. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud.

Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5. september og pågrep president Alpha Conde, noe som utløste internasjonal fordømmelse. Både Den afrikanske union (AU) og Ecowas har suspendert landet.

Doumbouya anklaget Condés regime for å trampe på folks rettigheter og lovte å danne en nasjonal samlingsregjering som garanterer en overgang.

83 år gamle Conde ble landets første demokratisk valgte president i 2010. Han ble gjenvalgt i 2015, men en ny grunnlov som han fikk vedtatt i fjor, gjorde det mulig for ham å ta fatt på en tredje periode i oktober samme år.

Det utløste store demonstrasjoner i landet, der flere titalls personer ble drept. Conde vant valget, men opposisjonen hevdet at valget var en farse.