Prins Philips testamente skal hemmeligholdes i 90 år

<p>Prins Philips testament skal forsegles i 90 år før det kan bli vurdert publisert, har High Court i London bestemt. Det er ikke vanlig at kongelige testamenter blir offentliggjort i Storbritannia. Foto: Matt Dunham / AP / NTB</p><p></p>
Prins Philips testament skal forsegles i 90 år før det kan bli vurdert publisert, har High Court i London bestemt. Det er ikke vanlig at kongelige testamenter blir offentliggjort i Storbritannia. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth.

Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

Ifølge dommer Andrew McFarlane skal testamentet hemmeligholdes i 90 år før det kan åpnes privat og bli vurdert publisert.

Dronning Elizabeth og prins Philip hadde vært gift i sju tiår da Philip døde i april, i en alder av 99 år.

– Det er et behov for økt beskyttelse av virkelig private aspekter av livet til denne begrensede gruppen mennesker, for å opprettholde verdigheten til dronningen og hennes nære familiemedlemmer, heter det i dommen.

Personvernpolicy