Jubel da kolonne med iransk drivstoff ankom Libanon

Lastebilkolonnen med iransk diesel og bensin krysser grensen mellom Libanon og Syria. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB
Lastebilkolonnen med iransk diesel og bensin krysser grensen mellom Libanon og Syria. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang har en lastebilkolonne med drivstoff fra Iran ankommet kriserammede Libanon. Leveransen er organisert av Hizbollah.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 80 tankbiler krysset torsdag grensen mellom Syria og Hermel-regionen øst i Libanon. De ble møtt av fornøyde Hizbollah-tilhengere som viftet med flagget til den sjiamuslimske gruppen, og kvinner som kastet ris og roseblader.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah lovet i august at han ville skaffe drivstoff, som det nå er stor mangel på, som følge av den økonomiske krisen, og at det ville komme fra Iran.

Libanon greide ikke lenger å betjene statsgjelden sin i fjor. Landet har dermed ikke lenger råd til å importere viktige varer, heller ikke bensin og diesel som brukes i kraftgeneratorer.

Tidligere denne uka ankom det første iranske lasteskipet til den syriske havnebyen Baniyas. Lasten ble deretter losset over til lastebiler og sendt videre til Libanon.