Rørt Löfven ble takket med gaver på sin siste partilederdebatt

Statsminister Stefan Löfven (S) deltok onsdag i sin siste partilederdebatt i Riksdagen. Om halvannen måned går han formelt av som statsminister.
Statsminister Stefan Löfven (S) deltok onsdag i sin siste partilederdebatt i Riksdagen. Om halvannen måned går han formelt av som statsminister. Foto: Henrik Montgomery/tt / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Billetter til Abba-konsert, pølser og bøker var blant gavene Sveriges avtroppende statsminister Stefan Löfven fikk på sin siste partilederdebatt i Riksdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Löfven kunngjorde nylig at han gir seg som statsminister. Han går formelt av på Socialdemokratenes landsmøte i starten av november, men onsdag var det siste partilederdebatt i Riksdagen.

De andre partilederne overrakte i den anledning en rekke ulike gaver til den avtroppende statsministeren. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ga Lövfen godt krydrede pølser. Åkesson beskrev pølsene som «litt for sterke».

– Om den er for sterk for Åkesson, så skal jeg søren meg spise dem, sa en takknemlig Löfven.

Av Miljøpartiet fikk han en interrailbillett med tog, mens Moderaternas Ulf Kristersson ga ham Abba-billetter.

Sveriges finansminister Magdalena Andersson, Löfvens partifelle, er av mange pekt ut som favoritt til å bli både partileder og statsminister.