Los Angeles-politi ber om fritak fra koronavaksinering

Politifolk i Los Angeles må være vaksinert innen 5. oktober, med mindre de innvilges unntak. Bilder viser en brannmann som fikk andre dose med koronavaksine på en brannstasjon i Los Angeles tidligere i år. Arkivfoto: Jae C. Hong / AP / NTB
Politifolk i Los Angeles må være vaksinert innen 5. oktober, med mindre de innvilges unntak. Bilder viser en brannmann som fikk andre dose med koronavaksine på en brannstasjon i Los Angeles tidligere i år. Arkivfoto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB

Over 2.600 politifolk og sivilt ansatte i Los Angeles-politiet kommer til å be om religiøst fritak fra koronavaksinering.

I tillegg ønsker 300 å søke om unntak fra vaksinering på medisinsk grunnlag.

Bakteppet er at bymyndighetene har beordret offentlig ansatte om å vaksinere seg innen 5. oktober, med mindre de er innvilget unntak.

Men byens myndigheter har ikke definert hvordan de vil bestemme om religiøs tro er et oppriktig ment grunnlag for unntak, eller hva som kan skje med ansatte som ikke får innvilget unntak og nekter vaksinering.

Politisjef Michel Moore sa tirsdag at han ikke ønsker å kommentere «oppriktighetsgrunnlaget» til folk som påberoper seg religiøst fritak.

Han sier at over 6.500 ansatte i Los Angeles-politiet har fått minst én vaksinedose. Ti ansatte og tre ektefeller av ansatte er døde med koronavirus. Flere tusen ansatte har testet positivt siden pandemien brøt ut.

Personvernpolicy