Haitis statsminister har gitt riksadvokaten sparken

Haitis statsminister Ariel Henry ga sent tirsdag kveld norsk tid riksadvokaten sparken, etter at riksadvokaten hadde bedt en dommer ta ut siktelse mot Henry for drapet på presidenten. Arkivfoto: Joseph Odelyn / AP / NTB
Haitis statsminister Ariel Henry ga sent tirsdag kveld norsk tid riksadvokaten sparken, etter at riksadvokaten hadde bedt en dommer ta ut siktelse mot Henry for drapet på presidenten. Arkivfoto: Joseph Odelyn / AP / NTB Foto: NTB

Haitis statsminister Ariel Henry har sparket riksadvokat Bed-Ford Claude, bare timer etter at Claude ba om at Henry må siktes for drapet på presidenten.

– Jeg har gleden av å informere deg om at det er besluttet å avskjedige deg, heter det i en offisiell uttalelse fra Henry.

Tirsdag ba Claude en dommer sikte Henry for drapet på president Jovenel Moïse i sommer.

– Det er tilstrekkelig med kompromitterende elementer til å ta ut siktelse mot Henry og be om at han tiltales, skrev Claude i sin ordre. Han ba også politiet sørge for at statsministeren ikke kan forlate landet.

Tidligere tirsdag ba Claude om et møte med Henry for å få statsministeren til å forklare seg om hvorfor en av de hovedmistenkte for drapet hadde ringt til Henry to ganger kun få timer etter drapet.

Jovenel Moïse ble skutt og drept i sitt eget hjem 7. juli, og hans kone Martine Moïse ble alvorlig skadd.

Kort tid etter ble over 20 personer pågrepet og siktet for drapet. De aller fleste av dem er utenlandske statsborgere.

Personvernpolicy