Putin isolerer seg etter nærkontakt

<p>Russland er hardt rammet av pandemien. Så langt er det registrert over 7,1 millioner smittede. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP</p>
Russland er hardt rammet av pandemien. Så langt er det registrert over 7,1 millioner smittede. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Russlands president Vladimir Putin skal isolere seg i en periode etter å ha vært i nærkontakt med coronasmittede.

Personer i den russiske presidentens nære krets er bekreftet coronasmittet, opplyser Kreml i en uttalelse tirsdag.

– Presidenten er helt frisk, sa Putins talsmann Dmitrij Peskov tirsdag. Han føyde til at Putin har tatt en coronatest, som var negativ. Hvor lenge Putin skal isolere seg, er ikke kjent.

Det er heller ikke klart hvem i kretsen rundt Russlands president som er blitt coronasmittet.

Putin er vaksinert mot coronaviruset. Han bekreftet under den årlige, direkte utspørringen på russisk TV i juni at han hadde fått den russiskutviklede Sputnik-vaksinen. Andre dose skal ha blitt gitt i april.

Den russiske presidenten deltok på en rekke arrangementer mandag. Han møtte russiske Paralympics-deltakere, var til stede under en militærøvelse der russiske og hviterussiske styrker trente sammen og møtte Syrias president Bashar al-Assad.

Russland er hardt rammet av pandemien. Så langt er det registrert over 7,1 millioner smittede. Det statlige statistikkbyrået Rosstat opplyste i august at det totale antallet virusrelaterte dødsfall i Russland ved utgangen av juli var over 215.000.

Personvernpolicy