Assad besøkte Putin

Russlands president Vladimir Putin (til høyre) lytter til Syrias president Bashar al-Assad under et møte i Moskva. Foto: Mikhail Klimentjev / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin (til høyre) lytter til Syrias president Bashar al-Assad under et møte i Moskva. Foto: Mikhail Klimentjev / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias president Bashar al-Assad og Russlands president Vladimir Putin har hatt møter i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Militært samarbeid og erobring av opprørskontrollerte områder var temaet, ifølge statskontrollert syrisk TV. Det er uklart når møtet fant sted.

Dette var første gang de to presidentene møttes siden et møte i den syriske hovedstaden i januar i fjor. Ifølge nyhetsmeldingen deltok også Syrias utenriksminister og Russlands forsvarsminister.

De to presidentene skal også ha snakket sammen om politiske prosesser i det krigsherjede landet.

Russland grep inn i den syriske borgerkrigen i 2015 og endret maktbalansen til Assads fordel. Regjeringsstyrkene kontrollerer nå mesteparten av landet. Flere hundre russiske soldater er utplassert i Syria, og Russland har også en flybase på landets middelhavskyst.

Opposisjonsaktivister har opplyst at russiske fly de siste ukene har gjennomført en rekke angrep mot mål i den opprørerkontrollerte Idlib-provinsen.