New York-museum donerer to trær til Norge

To trær som er odlet fram av dette treet, «The Survivor Tree», blir donert til Norge av 9/11 Memorial & Museum i New York.
To trær som er odlet fram av dette treet, «The Survivor Tree», blir donert til Norge av 9/11 Memorial & Museum i New York. Foto: John Minchillo / AP

9/11 Memorial & Museum i New York kunngjorde søndag at de vil donere to trær til Norge som et tegn på solidaritet og fellesskap etter 22. juli-terroren.

Trærne stammer fra et tre som ble funnet ødelagt under oppryddingen etter terrorangrepet 11. september 2001 i New York. Treet ble tatt vare på og har fått navnet «The Survivor Tree». Hvert år donerer museet trær som er odlet fram av frø fra dette treet til ulike steder i verden som har vært utsatt for terror og tragedier.

De to trærne til Norge blir donert til regjeringskvartalet og Utøya, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Dette treet er en påminnelse om motstandsdyktighet, overlevelse og nytt liv etter terroren. 9/11 Memorial & Museum i New York er en viktig alliert i kampen for å øke kunnskapen om det som er en mørk del av vår historie. Det er gjennom mer kunnskap og økt toleranse vi bygger det sterkeste vernet mot terror og ekstreme holdninger, sier statsminister Erna Solberg (H).

Personvernpolicy