Nesten 80.000 dansker på løpetur med kronprins Frederik

Danske kronprins Frederik fikk med seg nesten 80.000 dansker i løpet Royal Run søndag.
Danske kronprins Frederik fikk med seg nesten 80.000 dansker i løpet Royal Run søndag. Foto: Claus Fisker / AP

Søndag deltok rundt 79.000 dansker i løpet Royal Run, et populært arrangement med den treningsglade kronprins Frederik som bakmann.

Løpet ble arrangert på forskjellige steder i Danmark, og prinsen selv løp først 1,6 kilometer i Sønderborg nær grensen til Tyskland. Siden tok han seg en løpetur i Odense, før han løp en æresrunde med olympiske og paralympiske utøvere. Han avsluttet dagen med én mil i København.

Det populære løpet ble først arrangert i 2018, men ble i 2020 avlyst på grunn av coronapandemien. Omtrent 79.000 dansker meldte seg på løpet søndag, og snørte på seg joggeskoene i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og på Bornholm.

Også flere andre medlemmer av kongefamilien deltok, blant dem kronprinsesse Mary.

Personvernpolicy