Frankrike: Taliban er løgnere

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian reiser søndag til Qatar for samtaler om framtidige evakueringer fra Afghanistan, men han understreker at Frankrike framover ikke kommer til å ha forbindelser til Talibans nye regjering. Foto: Jens Schlueter / pool via AP / NTB
Utenriksminister Jean-Yves Le Drian reiser søndag til Qatar for samtaler om framtidige evakueringer fra Afghanistan, men han understreker at Frankrike framover ikke kommer til å ha forbindelser til Talibans nye regjering. Foto: Jens Schlueter / pool via AP / NTB Foto: NTB

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian gjør det klinkende klart at landet ikke vil ha noen forbindelser med Talibans nye regjering.

Le Drian reiser søndag til Qatar for samtaler om framtidige evakueringer fra Afghanistan, skriver Reuters.

– De sa at de ville la noen utlendinger og afghanere forlate landet fritt og snakket om en inkluderende og representativ regjering, men de lyver, sier han til kanalen 5 TV og fortsetter:

– Frankrike nekter å anerkjenne eller ha noe forhold til denne regjeringen. Vi ønsker å se handling fra Taliban, og de vil trenge økonomisk pusterom og internasjonale forbindelser. Det er opp til dem, sier utenriksministeren.

Frankrike har evakuert om lag 3.000 personer fra Afghanistan og har i forbindelse med det hatt noen samtaler med Taliban. Ifølge Le Drian er det noen få franskmenn igjen i Afghanistan, og noen hundre afghanere med tilknytning til Frankrike.

Personvernpolicy