USA: Setter pris på Talibans samarbeid

<p>Et fly fra Qatar Airways tar av fra flyplassen i Kabul tirsdag. USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad opplyser at over 250 utlendinger har fått forlate Afghanistan de siste tre dagene. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB</p>
Et fly fra Qatar Airways tar av fra flyplassen i Kabul tirsdag. USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad opplyser at over 250 utlendinger har fått forlate Afghanistan de siste tre dagene. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Over 250 utlendinger har fått forlate Afghanistan de siste dagene, ifølge amerikanske myndigheter, som setter pris på at Taliban samarbeider.

USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad skriver på Twitter at det er flere titalls amerikanere og personer bosatt i USA blant dem som har forlatt Afghanistan. De har fått reise uhindret ut av landet med qatarske flygninger.

– Vi vil takke Qatar for hjelpen med å organisere disse flygningene, og vi setter pris på Talibans samarbeid i denne viktige innsatsen, skriver Khalilzad.

Twitter-meldingene ble sendt ut natt til lørdag norsk tid. Lørdag markerer USA 20-årsdagen for 11. septemberangrepene.

Etter angrepene gikk USA til krig mot det daværende Taliban-regimet i Afghanistan. Bakgrunnen var at al-Qaida hadde treningsleirer i landet.

Personvernpolicy