Ti døde i brann på koronasykehus i Nord-Makedonia

Politietterforskere og åstedsgranskere undersøker branntomten ved sykehuset i Tetovo i Nord-Makedonia. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB
Politietterforskere og åstedsgranskere undersøker branntomten ved sykehuset i Tetovo i Nord-Makedonia. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ti pasienter ved et koronasykehus i Nord-Makedonia døde i en brann onsdag, ifølge landets helseminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen brøt ut ved covid-19-klinikken i Tetovo, nordvest i landet, opplyser helseminister Venko Filipce på Twitter.

– Per nå er 10 personer bekreftet døde, men det tallet kan stige, skrev Filipce og uttrykte sin dypeste medfølelse med ofrenes familier.

En eksplosjon var trolig årsaken til brannen. Brannen ødela deler av modulbygget, som nylig ble bygget ved sykehuset i byen for behandle koronapasienter.

Etterforskere har startet arbeidet på åstedet for å finne årsaken til brannen, som ble meldt i 19-tiden onsdag kveld. Den ble slokket innen 45 minutter.

Byggingen av koronaklinikken startet i desember i fjor ved sykehuset i Tetovo, en by med om lag 50.000 innbyggere.

– Brannen var omfattende fordi byggets moduler er laget i plast, sier visebrannmester Saso Trajcevski i Tetovo til en lokal TV-stasjon.

Flere skadde ble fraktet til sykehus i hovedstaden Skopje

Nord-Makedonia er blant landene som for tiden har det største smittetrykket i verden med 558 smittede og 19 døde per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.