Frankrike styrker sitt cyberforsvar

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly (til venstre), her sammen med EU-kommissær for det indre markedet Thierry Breton i Slovenia i forrige uke. Foto: Darko Bandic / AP / NTB
Frankrikes forsvarsminister Florence Parly (til venstre), her sammen med EU-kommissær for det indre markedet Thierry Breton i Slovenia i forrige uke. Foto: Darko Bandic / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike vil styrke sitt cyberforsvar kraftig, opplyser det franske forsvarsdepartementet. Et økende antall alvorlige hackerangrep er årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fire år gamle enheten skal bidra til å forsvare landet mot hackerangrep og nettbaserte trusler, og Russland og Kina får skylda for det meste av aktiviteten.

Regjeringen hadde fra før planlagt å styrke den med 1.100 personer, men forsvarsminister Florence Parly sa på en konferanse i Lille onsdag at hun hadde bestemt å gå lenger. Planen er nå å oppbemanne med nesten 1.900, noe som vil gi en stab på rundt 5.000 i 2025.

Frankrike og andre vestlige land står overfor et stadig økende antall aggressive hackerangrep. Både datainnbrudd og utpressing, der brukere låses ute av sine egne systemer, er vanlig.