En drept i skoleskyting i North Carolina

Politifolk rykket ut til skyteepisoden ved en videregående skole i Winston-Salem i North Carolina onsdag. En elev ble skutt og drept. Foto: Skip Foreman / AP / NTB
Politifolk rykket ut til skyteepisoden ved en videregående skole i Winston-Salem i North Carolina onsdag. En elev ble skutt og drept. Foto: Skip Foreman / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En elev døde i en skyteepisode på en videregående skole i Winston-Salem i den amerikanske delstaten North Carolina onsdag. En annen elev er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket ut til Mount Tabor-skolen i Winston-Salem etter meldinger om skyting. De sikret skoleområdet like etter klokka 12 og skrev på Twitter at de gjorde alt de kunne for å holde elevene trygge.

Politisjef Catrina Thompson opplyser at en elev som ble såret i skytingen og ble tatt til sykehus, døde av skadene.

Den mistenkte gjerningspersonen, som politiet mener er elev ved skolen, rømte fra åstedet. Han ble senere pågrepet, ifølge politiet uten dramatikk.

Veiene inn til skolen ble sperret av, og en lang rekke politibiler og ambulanser kom til stedet. Foreldre fikk beskjed om å holde seg unna skolen og møte opp i sentrum av byen for å få beskjed om hvordan de skulle få hentet sine barn.

Andre skoler i området ble også stengt.

Dette er den andre skoleskytingen i delstaten denne uka. En 15-åring ble pågrepet etter at en elev ble skutt og såret i en slåsskamp på en skole i Wilmington mandag.

– For andre gang denne uka har vi sett en skyteepisode ved en skole i North Carolina. Vi må jobbe for å sikre tryggheten til elever og lærere, raskt pågripe gjerningspersonene og holde våpen unna skolens område, sier guvernør Roy Cooper i en uttalelse.