Biden skal tale til folket om Afghanistan

USAs president Joe Biden sier han tirsdag vil tale til folket om USAs uttrekking fra Afghanistan. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
USAs president Joe Biden sier han tirsdag vil tale til folket om USAs uttrekking fra Afghanistan. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB

USAs president Joe Biden sier at han tirsdag vil tale til nasjonen om uttrekkingen fra Afghanistan.

De siste amerikanske soldatene forlot Afghanistan like før midnatt natt til tirsdag, 20 år etter at de først gikk inn i landet.

USA har alene evakuert over 120.000 mennesker fra Kabul siden operasjonen startet like før Taliban inntok den afghanske hovedstaden 14. august.

– I morgen ettermiddag vil jeg tale til det amerikanske folket om min avgjørelse om å ikke forlenge vår tilstedeværelse i Afghanistan utover 31. august, sier Biden i en uttalelse mandag.

Han roser de amerikanske styrkene for arbeidet under evakueringen.

Videre heter det at avgjørelsen om å trekke seg ut kom etter en enstemmig anbefaling fra hans nærmeste militære rådgivere.

De mente dette var den beste måten å beskytte livene til de amerikanske styrkene i landet og at dette på best vis legger til rette for at folk som ønsker å forlate Afghanistan i ukene og månedene som kommer, kan gjøre det, sier Biden i uttalelsen.

Personvernpolicy