Minst 30 drept i angrep mot flybase i Jemen

Minst 30 soldater er drept og nær 60 såret i et rakettangrep mot Jemens største flybase i al-Anad. Houthi-opprørerne anklages for å ha stått bak.

Regjeringslojale styrker har kontrollen over flyplassen. Den var hovedkvarterer for amerikanske styrker i dronekrigen mot al-Qaida før amerikanerne trakk seg ut i 2015.

– Over 30 er drept og minst 56 ble såret, sier den militære talsmannen Mohammed al-Naqib til AFP.

En lege bekrefter dødstallet.

Det skal ha blitt brukt både ballistiske raketter og droner under angrepet, og innbyggerne i al-Anad hørte flere eksplosjoner.

Jemens president Abedrabbo Mansour Hadi sender sine kondolanser til de pårørende, og sender en melding til opprørerne.

– Houthiene vil betale dyrt for alle forbrytelsene de har begått mot Jemens folk, sier han.

Opprørsgruppen har ikke tatt på seg ansvaret for angrepet eller kommentert det.

Videobilder fra stedet viser at folkemengder samlet seg utenfor sykehuset i Lahij, der ambulanse etter ambulanse kom kjørende med ofre fra angrepet.

– Vi har kalt inn alle ansatte, kirurger og sykepleiere. Vi vet at det fortsatt ligger folk i ruinene, sier Mohsen Murshid ved sykehuset.

Jemens internasjonalt anerkjente regjering har med støtte fra en koalisjon ledet av Saudi-Arabia vært i krig med houthiene siden 2014.

Konflikten har ført til en stor humanitær krise i Jemen. Flere tusen liv har gått tapt og millioner er blitt drevet på flukt. Rundt 80 prosent av landets 30 millioner innbyggere får nødhjelp for å overleve.

Personvernpolicy